Planowane są prace utrzymaniowe na rzece Jagodziance na Bagnie Całowanie. Przetarg można obejrzeć na mapie pod linkiem: https://tinyurl.com/y7d7h4lm

Potrzebujemy zdjęć z obszaru planowanych prac. Prace mają być wykonane na 15 km odcinku. Wytypowaliśmy 5 miejsc, w których prosimy Was o wizytację i zrobienie zdjęć dokumentacyjnych. Z każdego miejsca prosimy o sprawdzenie i zrobienie dokumentacji na odcinku ok 1 km. Powinny wystarczyć 4 zdjęcia na km rzeki, obrazujące obecny stan cieku. W związku z planowanymi pracami, interesują nas zdjęcia całego cieku oraz w miarę możliwości dna cieku.

Oto 5 lokalizacji, z podanych z południa na północ:
1. https://tinyurl.com/ydewfbv7
2. https://tinyurl.com/y7pkbd5a
3. https://tinyurl.com/y8k3h6od
4. https://tinyurl.com/y7f65q7p
5. https://tinyurl.com/yb5yf44j

Wpisujcie w komentarzach, kto może zrobić dokumentację na którym odcinku (punkcie). Można oczywiście wziąć więcej niż jeden punkt. Priorytetowe są odcinki/punkty południowe (1-3)

Ważne, aby zdjęcia były robione w sposób umożliwiające porównanie terenu przed i po przeprowadzeniu prac. Dlatego ważne też będą punkty charakterystyczne, po których będzie można zestawić zdjęcia.

Przykładowe zdjęcia z przed kilku lat z Jagodzianki znajdują się pod linkiem:

Zdjęcia prześlijcie na adres straznicy@wwf.pl

POWODZENIA!